Sirop din petale de mac

Sirop din petale de mac

Ingrediente

  • 1 lămâie
  • 2-3 pliculete zahăr vanilat
  • 1800 g zahăr
  • 100 g petale uscate
  • 1 litru apă clocotită

Mod De Preparare

O încântare pentru ochi, o binecuvântare pentru corp! Macul – despre el este vorba –  înflorește cam la mijlocul lunii mai și până în iunie. Siropul din flori de mac, pe care învățăm să îl facem acum, pe lângă deliciosul gust aromat are și binecunoscute proprietăți antibronșice și antitusive. Cel mai propice moment de culegere este perioada iunie-iulie, după deschiderea completă a florii.

Metoda de preparare este una extrem de simplă. Pentru început trebuie să știți că pentru a obține cele 100 g de petale uscate aveți nevoie de aproximativ 1 kilogram de petale proaspete.

Puneți apa la fiert. Când dă în clocot puneți petalele de maci uscate și lăsați-le la macerat pentru 6 ore. Dați printr-o sită și în siropul scurs puneți zahărul (sau orice alt îndulcitor vă este pe plac), zahărul vanilat și zeama de la o lămâie medie. Puneți la fiert până se dizolvă zahărul. Dați de pe foc să se răcească. Între timp pregătiți câteva sticluțe care să se închidă etanș (de preferabil de culoare închisă). Când se răcește siropul umpleți sticluțele pregătite și depozitați-le în frigider.

Puteți să îl beți fie ca suc (adăugând apă minerală și cuburi de gheață peste el) fie în scop terapeutic, atunci când sunteți răciți.

 

 

Evaluează