Mod De Preparare
Smochinele pot fi păstrate peste iarnă uscate sau sub formă de gemuri, dulcețuri sau siropuri. Îți propun să încerci această rețetă de smochine în sirop pentru a te bucura de dulceața acestui fruct deosebit oricând dorești. Ai nevoie de doar 3 ingrediente!
Cum se prepară smochinele în sirop
- Smochinele se spală în apă rece, se usucă cu un prosop curat și se taie codița. Te sfătuiesc să folosești smochine coapte, dar ferme la atingere.
- Se pun smochinele într-un bol. Se stoarce lămâia și sucul obținut se pune peste smochine.
- Se adaugă zahărul direct peste smochine, nu se amestecă. Se acoperă castronul cu folie alimentară și se lasă peste noapte la temperatura camerei.
- Siropul obținut se toarnă într-o cratiță încăpătoare. Se pun și smochinele cu grija, una lângă alta. Smochinele se fierb la foc mic, cu capac timp de o oră.
- Smochinele fierbinți se așază într-un borcan și se toarnă siropul peste ele. Se închide ermetic cu un capac.
- Borcanul cu smochine în sirop nedeschis se poate ține timp de o lună. Borcanul deschis trebuie consumat în maxim o săptămână.