Smochine în sirop

Smochine în sirop

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g smochine
  • 1 lămâie
  • 250 g zahăr

Mod De Preparare

Smochinele pot fi păstrate peste iarnă uscate sau sub formă de gemuri, dulcețuri sau siropuri. Îți propun să încerci această rețetă de smochine în sirop pentru a te bucura de dulceața acestui fruct deosebit oricând dorești. Ai nevoie de doar 3 ingrediente!

Cum se prepară smochinele în sirop

  1. Smochinele se spală în apă rece, se usucă cu un prosop curat și se taie codița. Te sfătuiesc să folosești smochine coapte, dar ferme la atingere.
  2. Se pun smochinele într-un bol. Se stoarce lămâia și sucul obținut se pune peste smochine.
  3. Se adaugă zahărul direct peste smochine, nu se amestecă. Se acoperă castronul cu folie alimentară și se lasă peste noapte la temperatura camerei.
  4. Siropul obținut se toarnă într-o cratiță încăpătoare. Se pun și smochinele cu grija, una lângă alta. Smochinele se fierb la foc mic, cu capac timp de o oră.
  5. Smochinele fierbinți se așază într-un borcan și se toarnă siropul peste ele. Se închide ermetic cu un capac.
  6. Borcanul cu smochine în sirop nedeschis se poate ține timp de o lună. Borcanul deschis trebuie consumat în maxim o săptămână.
Evaluează
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 1 vot