Şniţel cu salată de cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 şniţele de viţel
  • 4 linguri făină
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 2-3 linguri pesmet
  • 600 g cartofi
  • 3 castraveţi
  • 4 linguri oţet
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • muştar
  • sare
  • piper
  • 1 lămâie tăiată felii

Mod De Preparare

1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă aproximativ 25 minute.

2. Între timp, sniţelele se bat, apoi se condimentează cu sare, piper şi muştar şi se lasă 5 minute la rece. Se dau apoi prin făină, oul bătut cu lapte şi pesmet şi se prăjesc la foc potrivit. Se lasă 7- 8 minute pe fiecare parte, apoi se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă. Se servesc imediat cu lămâie şi salată de cartofi.

3. Pentru salată, cartofii fierţi se curăţă de coajă, se taie felii şi se pun într-un castron. Se adaugă castraveţii tăiaţi rondele şi ceapa tăiată solzişori. Se stropesc cu un sos făcut din oţet,

4 linguri de apă, ulei şi sare.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete