Şniţel de pui cu mazăre

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g mazăre
  • 600 g piept de pui
  • 3 ouă
  • piper
  • 300 g pesmet
  • 1 lingurita muştar
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare
  • 1 lingurita miere
  • 3-4 felii brânză mozzarella
  • ulei pentru prăjit
  • 50 g unt

Mod De Preparare

1. Se spală mazărea şi se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare şi o linguriţă de ulei.

2. După ce a fiert, se scurge de apă şi se pune într-o cratiţă cu unt, ulei de măsline, sare şi piper şi se amestecă uşor să nu se zdrobească. Înainte de a opri focul, se adaugă mierea şi pătrunjelul verde, tocat mărunt.

3. Se taie pieptul de pui, se bate cu ciocanul de şniţele, se unge cu ulei şi se condimentează cu sare şi piper.

4. Se bat spumă ouăle cu sare şi cu o linguriţă de muştar. Se trec bucăţile de carne prin ou şi pesmet, apoi se pun la prăjit în uleiul încins. Se servesc calde cu mazăre şi ornate cu mozzarella şi pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete