SNITEL DE PUI CU PIURE

De Ileana,

Ingrediente

  • Pentru piure 6 cartofi mai marisori, 100 de grame de unt, 250 ml lapte
  • Pentru snitel 3 bucati piept de pui, 2 oua, faina, ulei pentru prajit

Mod De Preparare

Se curata si se taie cartofii cuburi, si se pun sa fiarba in apa.
Cat timp fierb cartofii, se bate carnea, apoi se presara cu condimente si piper, apoi, se tavaleste prin faina pe ambele parti, apoi se da prin ouale batute, iar in faina, iar in ou si se pune in tigaia cu uleiul incins.
Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un platou.
Se scurg cartofii, se zdrobesc, se adauga apoi untul pe care il omogenizam ca sa dea o consistenta cremoasa, dupa care se adauga laptele pe care il amestecam bine ca sa dea o consistenta pufoasa. Se pune sare dupa gust.
Se serveste pe farfurie, un snitel de pui cu 2-3 linguri de piure. Se poate asezona cu patrunjel verde.
Se poate servi cu salata de varza, de rosii si castraveti sau cu muraturi.

Pofta buna !!

Trimisa de: Berechet Gabriela