1. Carnea de vită se bate bine cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper. Se unge fiecare bucată cu unt topit.
2. Separat se bat ouăle cu sare şi piper după care se adugă şi smântâna amestecându-se încet să nu se formeze cocoloaşe. Se pune pe o farfurie plată pesmetul şi pe altă farfurie, făina.
3. Se pune uleiul să se încingă într-o tigaie şi se pregătesc şniţelele pentru prăjit. Prima dată se trece fiecare bucată de carne prin făină, apoi, fiecare bucată se trece prin oul bătut, după care carnea se trece prin pesmet şi se pune la prăjit în uleiul încins. Se lasă 5-6 minute pe o parte şi 5-6 pe cealaltă parte. Se scot din tigaie şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie.
4. Pentru salata de cartofi cu castraveţi, se curăţă şi se spală cartofii, iar după aceea se pun la fiert ca pentru piure cu sare şi apă. După ce s-au fiert, se scurg de apă şi se amestecă cu untul şi caşcavalul ras, sare după gust, iar la sfârşit se adugă castraveţii tăiaţi felii subţiri şi suc de lămâie.