Şniţele cu piure de cartofi şi brânză

Şniţele cu piure de cartofi şi brânză

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 şniţele de porc
  • 1 ou
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri pesmet
  • 3-4 cartofi
  • 1-2 linguri unt
  • 100 g telemea
  • 4 felii şuncă presată
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Bucăţile de carne se condimentează cu sare şi piper, apoi se bat cu ciocanul de şniţele şi se lasă 10-15 minute deoparte.

2. Se dau prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc în ulei, la foc potrivit, până devin aurii. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se păstrează calde.

3. Pentru piure, cartofii fierţi se pasează şi se mixează cu unt şi telemeaua rasă. Se pune apoi pe fiecare bucată de şniţel câte o lingură de piure şi se acoperă cu câte o felie de şuncă presată.

4. Se servesc imediat cu salate de sezon.

Evaluează