Şniţele cu piure de cartofi şi brânză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 şniţele de porc
  • 1 ou
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri pesmet
  • 3-4 cartofi
  • 1-2 linguri unt
  • 100 g telemea
  • 4 felii şuncă presată
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Bucăţile de carne se condimentează cu sare şi piper, apoi se bat cu ciocanul de şniţele şi se lasă 10-15 minute deoparte.

2. Se dau prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc în ulei, la foc potrivit, până devin aurii. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se păstrează calde.

3. Pentru piure, cartofii fierţi se pasează şi se mixează cu unt şi telemeaua rasă. Se pune apoi pe fiecare bucată de şniţel câte o lingură de piure şi se acoperă cu câte o felie de şuncă presată.

4. Se servesc imediat cu salate de sezon.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor