Somon în stil toscan

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 fileuri mici de somon (sau 2 fileuri mai mari)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de unt
  • 3-4 căței de usturoi
  • 200 ml smântână de gătit (minim 18% grăsime)
  • 1 ceapă medie
  • un sfert de cană de vin alb sec (opțional)
  • 4-5 roșii uscate
  • 2 mâini de spanac proaspăt
  • 100 g parmezan ras
  • sare și piper

Mod De Preparare

Cum se prepară somonul în stil toscan

  1. Într-o tigaie încăpătoare încălzim câteva linguri de ulei de măsline. Se prăjește somonul. Dacă bucățile de somon au piele, se prăjesc întâi pe partea cu piele. Se condimentează cu sare și piper. Se întorc fileurile, se condimentează și pe cealaltă parte. Se gătesc până ce devin aurii.
  2. Se dau deoparte să se răcească.
  3. În aceeași tigaie, fără să se oprească focul sau să se curețe tigaia se adaugă 20-25 de grame de unt. Se adaugă cățeii de usturoi tocați sau pisați. Când începe să se coloreze usturoiul, se adaugă și ceapa tăiată mărunt. Se rumenesc.
  4. Când ceapa începe să devină sticloasă se adaugă vinul și se așteaptă evaporarea alcoolului.
  5. Se adaugă roșiile uscate tăiate mărunt și se continuă călirea câteva minute la foc mic.
  6. Se adaugă smântâna pentru gătit și se lasă să se îngroașe puțin sosul. Se gustă și se condimentează cu sare și piper.
  7. Se adaugă spanacul și se lasă să se gătească puțin. Se amestecă ocazional. Se adaugă și parmezanul ras.
  8. Se readuce somonul în tigaie și se lasă se încălzească în sos.
Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi