Sorbet de piersici

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg piersici coapte
  • 1 kg zahăr tos
  • 400 ml apă
  • 1 lămâie
  • 2 pliculete zahăr vanilat

Mod De Preparare

1. Se spală bine fructele, se decojesc, se scot sâmburii şi se pun la fiert. Se lasă până se înmoaie, apoi piersicile se scot şi se pasează. Sucul obţinut se toarnă peste zahăr şi se dă la fiert până se leagă, amestecând mereu.
2. Când siropul s-a legat, se adaugă şi zahărul vanilat, amestecat în prealabil cu zeama de la lămâie.
3. Se amestecă iar şi se lasă să se răcească.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.