Sos de brânză Roquefort

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 175 ml smântână pentru gătit (minim 18% grăsime)
  • 100 g brânză Roquefort
  • 50 g cremă de brânză
  • 20 g unt
  • piper
  • sare

Mod De Preparare

E ușor de făcut și e ideal alături de carnea de porc, de pui, de pește, paste și chiar salate. Sosul de brânză Roquefort are o consistență ușoară și are un gust deosebit de brânză.

Cum se prepară sosul de brânză Roquefort

  1. Într-o tigaie sau cratiță se toarnă smântâna și se încălzește (nu se aduce la fierbere).
  2. Se adaugă untul și brânza Roquefort tăiate cuburi mici. Se lasă să se topească și se incorporează crema de brânză
  3. Se amestecă sosul de brânză Roquefort pentru a facilita înglobarea ingredientelor.
  4. Sosul se gătește circa 10 minute la foc mic, amestecând ocazional. Sosul se va îngroșa ușor. Dacă se dorește un sos mai gros, mai consistent se va lasa puțin mai mult pe foc. Trebuie avut în vedere că sosul se va îngroșa și după răcire.
  5. Sosul se gustă și se condimentează cu sare și piper după gust.
Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.