Sos de piper

Retetă Sos de piper

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 pahar de coniac/brandy
  • 2 linguri de boabe de piper (negru, verde, roșu, alb)
  • 6 linguri de smântână de gătit
  • 1 lingură de muștar
  • 1 pahar de supă (pui, vită)
  • un praf de sare
  • un praf de nucșoară
  • 1 lingură de unt
  • 1 linguriță de amidon de porumb
  • 1 lingură de apă (pentru a dilua amidonul)

Mod De Preparare

Sosul de piper este delicios alături de orice carne sau pește. Un sos bogat, cremos care poate fi alăturat cărnii fripte la grătar sau preparate la cuptor.

Cum se prepară sosul de piper

  1. Într-o tigaie se pune untul și se călesc ceapa și usturoiul tăiate fin. Se adaugă supa și se lasă să fiarbă câteva minute. Amestecul se pune în blender și se pasează.
  2. Într-o tigaie punem coniacul și îl lăsăm să firabă până se evaporă alcoolul. Se adaugă boabele de piper și se mai lasă să fiarbă câteva minute. Se adaugă muștarul, nucșoara, sarea. La final se adaugă smântâna și se lasă să fiarbă câteva minute.
  3. Dacă această compoziție este prea lichidă, se diluează amidonul în apă și se adaugă sosului de piper. Se lasă să fiarbă la foc mic până se îngroașă.
Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.