Sos de piper

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 pahar de coniac/brandy
  • 2 linguri de boabe de piper (negru, verde, roșu, alb)
  • 6 linguri de smântână de gătit
  • 1 lingură de muștar
  • 1 pahar de supă (pui, vită)
  • un praf de sare
  • un praf de nucșoară
  • 1 lingură de unt
  • 1 linguriță de amidon de porumb
  • 1 lingură de apă (pentru a dilua amidonul)

Mod De Preparare

Sosul de piper este delicios alături de orice carne sau pește. Un sos bogat, cremos care poate fi alăturat cărnii fripte la grătar sau preparate la cuptor.

Cum se prepară sosul de piper

  1. Într-o tigaie se pune untul și se călesc ceapa și usturoiul tăiate fin. Se adaugă supa și se lasă să fiarbă câteva minute. Amestecul se pune în blender și se pasează.
  2. Într-o tigaie punem coniacul și îl lăsăm să firabă până se evaporă alcoolul. Se adaugă boabele de piper și se mai lasă să fiarbă câteva minute. Se adaugă muștarul, nucșoara, sarea. La final se adaugă smântâna și se lasă să fiarbă câteva minute.
  3. Dacă această compoziție este prea lichidă, se diluează amidonul în apă și se adaugă sosului de piper. Se lasă să fiarbă la foc mic până se îngroașă.
Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 2 Review(s)
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!