Sos napoletan

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg roşii
  • 50 g făină
  • 1 lingura ulei vegetal (de preferat de măsline)
  • 2 fire de busuioc
  • 2 fire de tarhon
  • câteva boabe de piper

Mod De Preparare

1. Se spală roşiile şi se pun la fiert în coajă, timp de 25 de minute. Apoi, se lasă 10 minute la răcit, se decojesc şi se pasează. Pasta obţinută se diluează cu puţină apă caldă şi se pune la fiert, la foc mic.

2. Când dă în clocot, se încorporează făina, cernută în ploaie. Se adaugă boabele de piper. Se fierbe timp de 10 minute, amestecând continuu.

3. La final, se adaugă tarhon şi busuioc tocate mărunt.

4. Se serveşte cu friptură slabă sau cu paste integrale.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.