Sos Vierge

Retetă Sos Vierge

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 80 ml ulei de măsline extravirgin
  • 30 ml suc proaspăt de lămâie
  • 2 roșii (fără semințe și tăiate în cubulețe)
  • 12 măsline negre (fără sâmburi, tăiate fâșii)
  • 2 fileuri anșoa
  • jumătate de linguriță usturoi (tocat mărunt sau presat)
  • 1 linguriță de pătrunjel (tocat mărunt)
  • jumătate de linguriță chives tocate (cepșoară)
  • jumătate de linguriță frunze de tarhon (tocate mărunt)
  • un vârf cuți de sare
  • piper negru măcinat

Mod De Preparare

Sosul Vierge este unul dintre cele mai populare sosuri ce însoțesc fructele de mare sau peștele. Acesta a fost popularizat de Michel Guerard, un chef francez din anii 1970 care a dorit să promoveze mâncarea simplă, proaspătă, ușoară și simplă.

Sosul Vierge se servește și cu carne de porc sau pui, pe pâine prăjită sau alături de o omletă sau frittata.

Cum se prepară sosul Vierge 

  1. Toate ingredientele se amestecă într-un castron încăpător.
  2. Sosul Vierge se servește la temperatura camerei alături de carne (pește, fructe de mare, pui, porc), paste, pâine sau chipsuri de porumb.
  3. Pentru cine dorește un sos călduț, sosul se poate încălzi puțin, dar se va evita fierberea lui.
  4. Sosul se servește întotdeauna proaspăt, dar se poate ține acoperit la frigider timp de maxim 24 de ore.
Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi