Sote de spanac cu friptură de miel

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g carne de miel (cotlet sau pulpă)
  • 700-800 g spanac proaspăt curăţat
  • 2-3 roşii
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 75 g unt
  • 1 lingura pesmet
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Spanacul se spală în mai multe ape şi se opăreşte în apă clocotită cu jumătate linguriţă de sare. Se scoate apoi cu o strecurătoare, se lasă la scurs, se toacă şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu unt şi presărat cu pesmet. Deasupra se pune restul de unt tăiat cubuleţe, usturoiul tocat mărunt şi roşiile tăiate rondele. Se mai presară un praf de sare şi puţin piper şi se pune în cuptorul încins, la foc potrivit, 10-15 minute.

2. Între timp, se pregăteşte friptura. Carnea se taie felii groase de aproximativ 1,5 cm, se bat puţin cu ciocanul de şniţele, se dau cu un praf de piper şi se ung cu ulei. Se pun apoi bucăţile de carne pe grătarul bine încins şi se frig câte 5-6 minute pe fiecare parte.

3. Se serveşte imediat cu soteul de spanac.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.