Sote de viţel

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g piept viţel
  • 4 morcovi
  • 3 cepe
  • 4 linguri făină
  • 1 litru supă din concentrat de vită
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Într-o cratiţă cu fund dublu, de preferat, se încinge uleiul şi se rumeneşte carnea trecută prin făină. Apoi se scoate şi, în acelaşi ulei, se pun la călit ceapa tăiată peştişori şi morcovii tăiaţi rondele, după ce au fost spălaţi şi curăţaţi în prealabil.

2. După ce legumele s-au călit uşor, se adaugă carnea, se pune supa din concentrat de vită, se potriveşte de sare şi piper, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert 50 de minute.

3. Se poate servi ca atare, alături de o salată sau cu garnitură de cartofi.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare