Spagetti carbonara

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g spaghete
  • 250 g smântână pentru gătit
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 200 g bacon afumat
  • 100 g caşcaval
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ulei de floarea-soarelui
  • piper
  • cimbru proaspăt
  • 3-4 fire pătrunjel

Mod De Preparare

1. Se pun 2 l de apă să fiarbă cu sare şi puţin ulei. Când au început să clocotească, se pun pastele şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj.
2. După ce au fiert, se scot din oală şi se lasă câteva minute sub jetul de apă rece. Se lasă apoi să se scurgă şi se acoperă cu un capac sau o folie, ca să nu se usuce.
3. Se taie baconul cubuleţe sau fâşiuţe, cum preferaţi, şi se călesc în unt. Se adaugă smântâna bătută în prealabil cu oul, caşcavalul ras pe răzătoarea mică şi un praf de piper.
4. Peste această compoziţie se pun pastele scurse, se amestecă uşor să nu se rupă şi se servesc ornate cu cimbru proaspăt şi frunzuliţe de pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete