Spaghete bologneze

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 400 g carne tocată de vită
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura ceapă verde
  • 200 g ciuperci
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 250 g roşii decojite în suc de roşii
  • 100 g caşcaval
  • piper, busuioc, oregano
  • foi de dafin

Mod De Preparare

1. Spaghetele se fierb în apă clocotită cu un praf de sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs, apoi se stropesc cu ulei de măsline.

2. Într-o tigaie cu ulei încins se căleşte carnea tocată. Se adaugă ceapa verde şi usturoiul fin tocate, ciupercile, ardeiul gras tăiat cubuleţe, roşiile şi sucul de roşii. Se condimentează cu dafin, busuioc şi oregano şi se lasă să fiarbă înăbuşit 20-25 minute, până se leagă sosul.

3. Se condimentează şi se serveşte cu spaghetele. Deasupra se presară caşcaval ras.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa