Spaghete cu bacon afumat

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 350 g spaghete
  • 400 g roşii
  • 150 g parmezan
  • 100 g smântână
  • sare
  • piper alb
  • 50 g unt
  • 3-4 frunze de ţelină
  • 200 g bacon afumat

Mod De Preparare

1. Se pun spaghetele să fiarbă în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se scot şi se lasă câteva minute în apă rece pentru a avea un aspect plăcut atunci când se servesc.

2. Separat, se taie baconul afumat cubuleţe sau felii foarte subţiri şi se pun să se înăbuşe într-o tigaie unsă cu ulei, se adaugă sare, după gust, smântâna şi apoi se lasă la rece.

3. Se amestecă spaghetele cu untul topit, cu sare şi un praf de piper, se adaugă baconul afumat, parmezanul şi apoi se pune compoziţia într-o tavă adâncă.

4. Se ornează cu roşii şi se bagă în cuptor, la o temperatură de 120˚C.

5. După ce s-au rumenit, se scot şi se servesc ornate cu frunze de ţelină şi cu parmezan.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.