Spaghete cu ciuperci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g spaghete
  • 500 g ciuperci
  • 100 ml vin alb
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita verdeaţă tocată mărunt

Mod De Preparare

1. Spaghetele se fierb în apă cu sare, atât cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

2. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felii. Se pun într-o tigaie încinsă cu ulei şi se călesc. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 20-25 minute.

3. Se condimentează cu sare, piper şi usturoi tocat mărunt, apoi se adaugă şi ardeii tăiaţi cubuleţe şi se mai lasă pe foc doar 5-6 minute.

4. Spaghetele fierte se stropesc cu ulei de măsline şi se călesc 2-3 minute. Se servesc imediat cu ciupercile cu sos de usturoi. Cine doreşte mai poate adăuga şi verdeaţă, după preferinţe.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor