Spaghete cu perişoare şi sos de roşii

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 400 g carne tocată, amestec vită şi porc
  • 1 ceapă
  • 1 felie franzelă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 ou
  • 1-2 linguri făină
  • 100 ml ulei
  • 250 ml suc de roşii
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 legatura mărar
  • pătrunjel
  • 2 linguri caşcaval ras

Mod De Preparare

1. Spaghetele se fierb în apă cu sare, atât timp cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printrun jet de apă rece şi se lasă la scurs.

2. Carnea tocată se amestecă cu ceapa fin tocată, franzela înmuiată în apă şi stoarsă bine, oul bătut, usturoiul pisat, mărarul tocat mărunt, sare şi piper. Se formează perişoarele, se dau prin făină şi se prăjesc în tigaia încinsă cu ulei.

3. Separat, într-o crăticioară de 2 l, se pun perişoarele prăjite. Se adaugă sucul de roşii şi vinul îndoit cu apă. Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic, 10-15 minute. Se condimentează după gust şi se servesc cu spaghete.

4. Când se servesc, se adaugă caşcaval ras şi se ornează cu pătrunjel verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!