Spaghete cu sos aromat

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 1 cubuleţ unt
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 2 gogoşari
  • 2-3 roşii
  • 2-3 linguri măsline
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 căpăţână usturoi
  • 4 linguri smântână
  • 1 lingura zahăr
  • cimbru

Mod De Preparare

1. Se pun spaghetele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. Ca să nu se lipească între ele, în apa în care vor fierbe se adaugă un praf de sare şi 2-3 picături de ulei. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec printr-un jet de apă rece.

2. Între timp, se spală roşiile, gogoşarii, usturoiul, şi se taie bucăţele. Se pun într-un bol şi se pasează cu blenderul. Pasta obţinută se pune la fiert cu puţin ulei şi, după ce a scăzut, se condimentează cu sare, piper şi zahăr.

3. În sos, se adaugă cimbru şi busuioc uscat apoi se acoperă cu un capac. Ceapa se curăţă, se taie şi se căleşte în unt, doar cât să-şi lase aroma.

4. În sosul de ceapă, se pun spaghetele, apoi se toarnă sosul aromat. Se aşază pe un platou şi se servesc ornate cu smântână şi busuioc verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.