Spaghete cu sos aromat

Retetă Spaghete cu sos aromat

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 1 cubuleţ unt
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 2 gogoşari
  • 2-3 roşii
  • 2-3 linguri măsline
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 căpăţână usturoi
  • 4 linguri smântână
  • 1 lingura zahăr
  • cimbru

Mod De Preparare

1. Se pun spaghetele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. Ca să nu se lipească între ele, în apa în care vor fierbe se adaugă un praf de sare şi 2-3 picături de ulei. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec printr-un jet de apă rece.

2. Între timp, se spală roşiile, gogoşarii, usturoiul, şi se taie bucăţele. Se pun într-un bol şi se pasează cu blenderul. Pasta obţinută se pune la fiert cu puţin ulei şi, după ce a scăzut, se condimentează cu sare, piper şi zahăr.

3. În sos, se adaugă cimbru şi busuioc uscat apoi se acoperă cu un capac. Ceapa se curăţă, se taie şi se căleşte în unt, doar cât să-şi lase aroma.

4. În sosul de ceapă, se pun spaghetele, apoi se toarnă sosul aromat. Se aşază pe un platou şi se servesc ornate cu smântână şi busuioc verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.