Spaghete cu sos de roşii

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g roşii în bulion
  • 3 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 2 linguri oţet
  • 200 ml supă de legume
  • sare
  • piper
  • zahăr
  • 400 g spaghete
  • 200 g parmezan
  • verdeaţă

Mod De Preparare

1. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc uşor într-o tigaie încinsă cu puţin ulei, apoi se sting cu oţet şi cu supă de legume. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi pasta de roşii. Se condimentează după gust cu sare, piper şi zahăr. Se lasă să fiarbă 10 minute, adăugându-se din când în când supă de legume.

2. Se fierb spaghetele în apă cu sare, se limpezesc cu apă rece şi se lasă la scurs. Se pun câteva picături de ulei şi se amestecă.

3. Spaghetele fierte se porţionează, apoi se adaugă sosul de roşii şi parmezanul ras. Se presară verdeaţă tocată mărunt şi se pot servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma