Spaghete milaneze

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet spagetti de 500 g
  • 2 ardei graşi roşii
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 ceapă
  • 100 g brânză feta sau telemea
  • sare
  • piper
  • 4 roşii
  • 200 ml vin alb
  • 2 lingurite condiment vegetal
  • 2 lingurite unt
  • 50 g măsline negre
  • frunzuliţe de busuioc

Mod De Preparare

1. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

2. Roşiile se taie felii. Ceapa se toacă solzişori. Ardeii se taie fâşii. 3. Într-o tigaie, se pune untul la topit, apoi se călesc în el ceapa şi ardeii. Se adaugă condimentul vegetal şi vinul, sare şi piper după gust. Se pun apoi roşiile şi pasta de tomate, se acoperă tigaia şi se lasă cam 5 minute, la foc mic.

3. Se adaugă pastele peste sosul din tigaie, se amestecă, apoi se lasă la răcit. Înainte de a se servi, se adaugă cubuleţe de brânză şi măslinele.

4. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte