1. Se spală bine spanacul şi se lasă la scurs pe o strecurătoare. Se curăţă şi se spală ceapa şi ciupercile şi, după ce se lasă puţin la scurs, se toacă şi se taie felii. Se călesc apoi într-o tigaie încinsă cu unt, se sting cu puţină apă şi se înăbuşă 5 minute. Se adaugă spanacul tăiat mărunt, sucul de roşii şi frunzele de ţelină, după ce au fost spălate şi tocate în prealabil. Amestecul de legume se condimentează cu usturoi zdrobit, sare şi piper.
2. Se spală pieptul de pui şi se taie în bucăţi. Se presară sare şi se pune la prăjit întro tigaie cu ulei încins. Se lasă la prăjit până se rumeneşte bine. Într-un castron termorezistent, uns cu unt, se aşază alternativ spanacul, carnea prăjită şi ouăle rondele.
3. Vasul se dă la cuptor, la foc potrivit, circa 25 de minute. Cu 5 minute înainte de a închide cuptorul, se adaugă şi alunele. Când se serveşte, se ornează cu frunze de ţelină şi se potriveşte la gust cu zeamă de lămâie.