Specialitate à la grec

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 500 g carne tocată
  • 2-3 cepe
  • 2 căţei usturoi
  • sare
  • piper negru măcinat
  • cimbru proaspăt şi uscat
  • ulei de măsline pentru prăjit
  • 100 g caşcaval ras
  • 200 ml suc de roşii
  • 1 legatura pătrunjel

Mod De Preparare

1. Se curăţă vinetele de coajă, se taie rondele mai groase, se condimentează cu sare şi se lasă să se scurgă de toxine, în sită, câteva ore.
2. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se pune la călit în puţin ulei şi se lasă să se răcească.
3. Carnea tocată se pune peste ceapa călită şi se înăbuşe la foc mic. Se adaugă apă călduţă, sare şi piper, după gust, şi se lasă să scadă.
4. Bucăţile de vinete se călesc în uleiul de măsline, se stropesc cu suc de roşii şi, după ce s-au pătruns bine, se umplu cu carnea tocată. Se aranjează în tava tapetată cu ulei şi se ornează cu caşcaval ras pe deasupra. Se bagă în cuptor şi, după ce s-au rumenit, se servesc ornate cu pătrunjel verde şi diverse garnituri de salate.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor