Specialitate bicoloră

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura pătrunjel
  • 3 linguri pesmet
  • 4 ouă
  • 50 g unt
  • 250 ml smântână
  • 250 g cașcaval ras
  • 200 g șuncă presată
  • 1 conopidă medie

Mod De Preparare

1. Conopida se spală cu apă rece, apoi se înlătură partea verde. Se desface în bucheţele şi se lasă circa 15 minute în apă cu sare. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare timp de 15 minute. Între timp, se tapetează cu unt şi pesmet o formă termorezistentă.
2. Într-un vas se bat ouăle cu smântână, pesmet, sare, piper şi 2/3 din caşcavalul ras. Șunca se taie fâşii.
3. Conopida se scurge bine şi se aşează jumătate din cantitate în vas. Se pune peste ea jumătate din compoziţie şi 2/3 din cantitatea de şuncă, apoi restul de conopidă. Deasupra se toarnă restul compoziţiei şi se aşază în romburi fâşiile de şuncă rămase.
4. La sfârşit se pune caşcavalul şi se dă la cuptor 20-25 minute. Se serveşte cu pătrunjel tocat mărunt.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.