Specialitate cu dovlecei

Specialitate cu dovlecei

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 ardei
  • 1 ceapă
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • 1 legatura pătrunjel
  • 150 g brânză de vaci
  • 50 g margarină
  • 2-3 linguri pesmet

Mod De Preparare

1. Se spală dovleceii bine, se taie jumătăţi, se scoate miezul iar jumătăţile de dovlecei se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă la scurs.

2. Miezul de la dovlecel, ţelina curăţată, ceapa, morcovii, ardeiul se pun la fiert în apă cu sare ca pentru supă şi se lasă să fiarbă. După ce au fiert, se scot şi se pasează cu blenderul. Crema obţinută se amestecă cu un cubuleţ de margarină şi sare.

3. Se alege orezul, se spală şi se fierbe în apă cu sare până se umflă. Orezul fiert se amestecă cu brânza de vaci şi se umplu jumătăţile de dovlecei.

4. Dovleceii umpluţi se aşază în tava tapetată cu margarină şi pesmet şi se bagă în cuptorul încins să se rumenească. Se servesc cu crema de legume, ornaţi cu pătrunjel.

Evaluează