Specialitate de Paşti

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g costiţă
  • 200 g şuncă afumată
  • 400 g crutoane
  • 5 ouă
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 legatura urzici
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se opăreşte şunca afumată în apă clocotită, după care se scoate şi se lasă să se răcească. Apa în care s-a opărit şunca se lasă să fiarbă în continuare până scade puţin, după care se lasă să se răcească.

2. După ce s-a răcit, se taie şunca în cubuleţe.

3. Se pun oăle bătute în apa răcită peste care se adaugă şi urzicile şi ceapa verde, spălate şi tăiate. Se condimentează cu sare şi piper.

4. Peste această compoziţie se mai pune şi şunca tăiată cubuleţe şi crutoanele şi se amestecă bine.

5. Se toarnă amestecul într-un vas de yena şi se dă la cuptorul încălzit pentru aproximativ 35 de minute.

6. Se serveşte caldă cu costiţă afumată.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.