Specialitate în culori

Specialitate în culori

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g paste
  • 2 dovlecei
  • 5-6 roşii
  • 1 ceapă
  • 250 g ciuperci
  • 1 ardei gras roşu
  • 50 g margarină vegetală
  • câteva frunze de salată verde
  • pesmet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare

Mod De Preparare

1. Se pune la fiert apa cu puţină sare şi, când începe să clocotească, se adaugă pastele şi se lasă pe foc 10 minute. După aceea, se scurg şi se lasă deoparte.

2. Se curăţă dovleceii de coajă şi se taie felii, se mărunţesc ciupercile şi se taie ardeiul gras şi ceapa fâşii subţiri.

3. Ceapa, dovleceii, ciupercile şi adreiul gras se fierb la aburi cu puţină apă şi ulei. Se sotează şi apoi se iau de pe foc.

4. Se opăresc roşiile, se decojesc şi, după ce se răcesc, se taie mărunt şi se lasă deoparte.

5. Se amestecă pastele cu legumele fierte şi roşiile.

6. Se unge un vas de Jena cu margarină şi se tapetează cu pesmet. Se toarnă compoziţia şi se lasă la cuptor timp de 40-45 de minute. Înainte de a o servi şi se ornează cu frunze de salată.

Evaluează