Specialitate nemţească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g mazăre proaspătă
  • 2 ardei graşi
  • 1 legatura ceapă verde
  • 2 fire de usturoi
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 3 crengute verzi de ţelină
  • 1 păstârnac
  • 3 morcovi
  • 1 legatura pătrunjel
  • piper
  • sare
  • 1 cubuleţ de unt
Pentru găluşte
  • 2 ouă
  • 4 lingurite griş
  • 100 g brânză de vaci
  • 20 g unt

Mod De Preparare

1. Se curăţă şi se spală toate zarzavaturile, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi cu puţin unt. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic. După ce au fiert, frunzele de ţelină se scot şi se aruncă.

2. Pentru găluşti, se bat bine ouăle, se adaugă grişul în ploaie şi, la sfârşit, brânza de vaci. Se amestecă totul bine, până ce compoziţia devine omogenă. Găluştile se fierb separat, în apă cu sare şi unt.

3. Găluştile se scot cu spumiera şi se adaugă în supă.

4. Se potriveşte totul la gust cu sare şi piper. Se serveşte ornată cu pătrunjel verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.