Specialitate nemţească

Specialitate nemţească

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g carne de vită
  • 2 linguri unt
  • 500 g carne de porc grasă
  • 200 g muşchi de porc
  • 2 cepe
  • 300 g ficat de pui
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel
  • cimbru
Pentru aluat
  • 300 g făină
  • 250 g margarină
  • 2 gălbenuşuri

Mod De Preparare

1. Se freacă bine margarina până devine o pastă moale. Se pune făina într-un castron, se presară un praf de sare şi se adaugă margarina. Se amestecă bine, se adaugă cele două gălbenuşuri şi se frământă aluatul. Se lasă la rece o oră, cât timp se pregăteşte compoziţia de carne.

2. Carnea de vită şi carnea de porc mai grasă se toacă şi se amestecă bine. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şi muşchiul cubuleţe. Se bat ouăle într‑un castron şi se adaugă în compoziţia de carne. Se condimentează cu sare şi piper.

3. Ficatul de pui se fierbe şi se dă prin maşina de tocat. Se freacă bine untul cu ficatul de pui până devine o pastă omogenă şi se condimentează cu sare şi piper. Se pune pasta de ficat pe o folie de celofan, se rulează  ca un cârnat şi se lasă la rece un sfert de oră.

4. Se scoate aluatul din frigider şi se întinde o foaie potrivit de groasă, cu care se îmbracă tava de cozonac prin interior. Pe fundul tăvii se pune un strat de două degete de carne tocată. La mijloc se aşază ruloul din ficat, aşa cum se pune oul fiert în drob, şi se presară cu pătrunjel, mărar şi cimbru tocate fin. Se adaugă restul de carne tocată în tavă şi se acoperă cu o foaie de aluat. Se coace la foc potrivit aproximativ o oră. Se serveşte cu fructe acrişoare precum smochinele sau coacăzele roşii sau cu murături.

Evaluează