Spitzbuben – fursecuri elvețiene de Crăciun

Spitzbuben - fursecuri elvețiene de Crăciun

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 75 g zahăr pudră
  • 1 albuș
  • 210 g făină
  • gem
  • esență de vanilie

Mod De Preparare

Spitzbuben – fursecurile elvețiene de Crăciun sunt extrem de fragede datorită conținutului de unt. Fursecuri similare se prepară în Germania și Austria.

Numele de spitzbuben vine de la cuvântul „spion”, pentru că putem spiona prin mica fereastră a fursecului ce umplutură avem.

În alte zone ale Europei, acești biscuiți poartă numele și de Linzer, Johannes Plätzchen sau Hildabrötchen și se pregătesc în preajma sărbătorilor de iarnă.

Cum se prepară spitzbuben – fursecurile elvețiene de Crăciun

  1. Untul se spumează cu ajutorul unui mixer electric.
  2. Peste unt se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie. Se continuă mixarea.
  3. Când amestecul a devenit omogen se adaugă albușul de ou și se continuă amestecarea.
  4. Făina se adaugă treptat și se înglobează prin mișcări de învăluire.
  5. Aluatul obținut se formează într-o bilă și se dă la frigider timp de 10 minute.
  6. Se întind două foi de aluat și se decupează fursecurile cu ajutorul unor forme de biscuiți. O jumătate din numărul fursecurilor se lasă ca atare, iar celeilalte jumătatăți i se decupează câte o fereastră rotundă, pătrată sau în formă de inimă, steluță pe centrul viitorului fursec.
  7. Spitzbuben se coc în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 15 minute sau până devin aurii.
  8. Când se răcesc, fursecurile pline se ung cu gem de căpșuni, piersici, caise sau portocale. Fursecurile cu fereastră se pudrează cu zahăr pudră.
  9. Se împerechează câte un fursec plin cu unul cu fereastră.
  10. Spitzbuben se savurează lângă un pahar de lapte.
Evaluează
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 vot