Spumă de căpşuni

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 albuşuri
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 300 g căpşuni
  • 100 g zahăr
  • 4 batoane de ciocolată
  • 4 batoane de napolitane
Pentru ornat
  • câteva frunze de mentă

Mod De Preparare

1.Albuşurile se pun într-un castron şi se bat spumă. Se adaugă zeama de lămâie şi se bat în continuare,până ce spuma devine foarte densă şi nu se mai desprinde de pe tel.

2.Separat,într-un alt castron,sepun 200 g căpşuni tăiate în sferturi, după ce au fost spălate şi curăţate de codiţe. Se presară peste ele zahărul tos şi se pasează cu o furculiţă. Semixează apoi,adăugând treptat câte o lingură de albuş, iar când se obţine o spumă bine legată se acoperă cu un capac şi se pune la frigider pentru cel puţin o oră.

3.Spuma rece se pune în cupe şi se serveşte cu batoane de napolitane, căpşuni proaspete şi ciocolată. Se ornează cu 2-3 frunzuliţe de mentă.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.