Prepară o spumă de mango delicioasă şi uşoară, după o reţetă rapidă.
1. Se pregăteşte întâi budinca de cacao pentru care se bat albuşurile uşor şi se lasă deoparte. Se amestecă amidonul cu cacaua cernută şi, peste acestea, se adaugă 190 ml lapte şi se amestecă bine.
2. Într-o crăticioară se pune laptele rămas şi apoi zahărul şi sarea. Se aduce la punctul de fierbere, amestecând, se trage de pe foc şi se adaugă amidonul cu cacao. Se amestecă şi se pune pe foc pentru 2 minute. Apoi, se adaugă treptat amestecul fiert peste albuşurile bătute. Totul se pune pe foc pentru alte două minute. Se trage de pe foc, se adaugă vanilia şi se lasă să se răcorească un pic până se prepară spuma de mango.
3. Se curăţă fructele de coajă şi de sâmbure, apoi pulpa se taie bucăţi şi se mixează cu sucul de lămâie, frişca şi zahărul.
Se repartizează spuma în cupe, se toarnă budinca şi se dau la rece pentru două ore.