Spumă de zmeură

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 albuşuri de ou
  • 350 g zahăr
  • 350 g zmeură
  • zeama de la o jumătate de lămâie

Mod De Preparare

1. Se spală bine zmeura şi se amestecă cu 175 g zahăr şi se lasă la macerat.

2. Între timp, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul rămas. Când spuma e gata, se adaugă treptat zmeura macerată şi zeama de lămâie. Se amestecă compoziţia cu mixerul aproximativ 10 minute, până se întăreşte.

3. Se pune spuma în pahare şi se dă la rece. Se ornează cu fructe.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi