Steluţe de Crăciun

Retetă Steluţe de Crăciun

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1/2 ceasca jeleu sau gem de fructe
  • 50 g nuci pisate
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingura smântână
  • 220 g unt
  • 1 pachet praf de copt
  • 400 g făină
  • 4 gălbenuşuri

Mod De Preparare

1. Se cerne făina cu praful de copt, apoi se amestecă cu untul, smântâna ,gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Se încinge cuptorul.

2. Din aluat se întinde o foaie groasă de 5 mm, din care se taie steluţe sau alte forme mici şi tot atâtea steluţe, decupate la interior. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coc la foc potrivit, în cuptorul încins, 10 -12 minute.

3. Se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Se lipesc două câte două cu jeleu de fructe şi se pun pe un platou. Se servesc a doua zi.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!