Steluţe umplute cu gem de prune

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 200 g unt
  • 120 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 250 g făină
  • 200 g nucă măcinată
  • 1 lingurita cacao
  • 1/2 lingurita scorţişoară
  • 1/2 lingurita cuişoare măcinate
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura coajă de portocală
Pentru umplutură
  • 250 g gem de prune
  • 3-4 linguri zeamă de portocale
  • 1 lingura zahăr pudră pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se freacă untul cu zahărul pudră şi un praf de sare. Se adaugă oul, nuca măcinată, cacaua, făina şi toate mirodeniile. Se amestecă până se obţine un aluat omogen, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece 2 ore.

2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3-4 mm. Se taie în formă de steluţe, care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 8-10 minute.

3. Când se răcesc, se ung cu gem subţiat cu zeamă de portocale şi se unesc două câte două. Se stropesc cu zeamă de portocale şi se pudrează cu zahăr.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă