Sticksurile de dovlecei la cuptor sau crochetele de dovlecei reprezintă alegerea perfectă în materie de aperitive aspectuoase și delicioase.
Sunt gustarea ideală, crocantă, delicioasă și sănătoasă!
Rețeta e foarte simplă și rapidă!
Cum se prepară sticksurile de dovlecei la cuptor
1. Se taie dovleceii în bastonașe de 7-8 cm.
2. Se amestecă făina, sarea și piperul într-un castron.
3. Separat, în alt castron se bat ouăle.
4. În alt bol se amestecă pesmetul și parmezanul ras.
5. Fiecare bastonaș/sticks de dovlecel se trece prin făină, apoi prin oul bătut și apoi prin amestecul de pesmet și parmezan.
5. Se așază sticksurile/crochetele de dovlecei într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
6. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
7. Sticksurile de dovlecei se coc la cuptor timp de 20-25 minute sau până devin aurii.
9. Se servesc presărate cu pătrunjel sau mărar proaspăt alături de sos de usturoi sau ketchup.