Sticksuri de dovlecei la cuptor

Sticksuri de dovlecei la cuptor

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g dovlecei
  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 100 g pesmet
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper

Mod De Preparare

Sticksurile de dovlecei la cuptor sau crochetele de dovlecei reprezintă alegerea perfectă în materie de aperitive aspectuoase și delicioase.

Sunt gustarea ideală, crocantă, delicioasă și sănătoasă!

Rețeta e foarte simplă și rapidă!

Cum se prepară sticksurile de dovlecei la cuptor

1. Se taie dovleceii în bastonașe de 7-8 cm.

2. Se amestecă făina, sarea și piperul într-un castron.

3. Separat, în alt castron se bat ouăle.

4. În alt bol se amestecă pesmetul și parmezanul ras.

5. Fiecare bastonaș/sticks de dovlecel se trece prin făină, apoi prin oul bătut și apoi prin amestecul de pesmet și parmezan.

5. Se așază sticksurile/crochetele de dovlecei într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

7. Sticksurile de dovlecei se coc la cuptor timp de 20-25 minute sau până devin aurii.

9. Se servesc presărate cu pătrunjel sau mărar proaspăt alături de sos de usturoi sau ketchup.

Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 2 voturi