Ştiucă umplută

Ştiucă umplută

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1.5 kg peşte alb (ştiucă, şalău, păstrăv)
  • 50 g migdale măcinate
  • 2 lămâi
  • 50 g pesmet
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura tarhon
  • 60 g unt
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se despică peştele pe lungime, i se taie capul, se curăţă de intestine şi de oase şi se spală bine cu apă rece. Se stropeşte interiorul peştelui cu zeamă de lămâie, apoi se condimentează cu sare şi cu piper.

2. Se toacă verdeaţa şi se amestecă cu pesmetul. Se unge interiorul peştelui cu unt înmuiat şi se umple cu amestecul de verdeaţă şi de pesmet. Se leagă cu o sforicică şi se aşază în tava de copt, unsă bine cu unt.

3. Se presară migdalele măcinate deasupra peştelui şi se bagă în cuptorul încins. Se lasă la cuptor circa jumătate de oră, la foc potrivit. Se scoate din cuptor, se ornează cu verdeaţă şi cu felii de lămâie.

Evaluează