Stroganoff de post

Stroganoff de post

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g ciuperci shiitake
  • 1 ceapă roșie
  • 1 roșie coaptă
  • 1 cățel usturoi
  • 1 pahar de vin alb sau apă
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță sos de soia
  • ghimbir ras (după gust)
  • pătrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml smântână de soia
  • 1 pahar de supă de legume
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Sosul Stroganoff este un sos de smântână cu ciuperci și muștar cu origini în Rusia secolului 19. Acest sos însoțește, de obicei carnea, în special cea de vită.

Stroganoff poate fi preparat și de post sau vegetarian, fiind la fel de gustos ca varianta sa „de dulce”. Acesta poate fi servit lângă orez, tofu pe grătar sau seitan.

Cum se prepară Stroganoff de post

  1. Ciupercile se curăță și se taie felii.
  2. Ceapa și usturoiul se curăță și se taie mărunt.
  3. Roșia se decojește și se pasează.
  4. Ceapa și usturoiul se călesc în puțin ulei timp de 4 minute la foc mediu. Se adaugă puțină sare pentru a elibera apa din preparat.
  5. Peste ceapă se adaugă roșia pasată și se amestecă ocazional timp de 6 minute.
  6. Se adaugă ghimbirul ras și se amestecă.
  7. Ciupercile feliate se adaugă și ele în tigaie și se sotează timp de 5 minute.
  8. Se adaugă vinul și se lasă să se evapore alcoolul.
  9. Se adaugă sosul de soia și muștarul.
  10. Supa de legume se adaugă și ea în tigaie și se lasă să se gătească timp de 4 minute.
  11. Se adaugă smântâna de soia, se amestecă și se lasă la gătit 3 minute.
  12. Se adaugă sare și piper după gust. Se oprește focul și se adaugă pătrunjel proaspăt tocat.
Evaluează
1star1star1star1stargray 3.5 / 5 - 2 voturi