Ştrudel cu mere

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 25 g unt plus o lingură de unt topit
  • 1 lingura zahăr
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 50 ml apă călduţă
Pentru umplutură:
  • 750 g mere ionatane
  • 75 g zahăr
  • 50 g unt
  • 50 g stafide
  • 3 linguri pesmet fin
  • 1 lingura scorţişoară
Pentru servit:
  • zahăr pudră

Mod De Preparare

Un ştrudel cu mere simplu, cu aluat făcut în casă. Vezi reţeta!

1.   Se amestecă făina, oul, zahărul, sarea şi untul. Se adaugă jumătate din cantitatea de apă şi se amestecă. Se adaugă şi restul apei dacă aluatul iese prea tare.

2.   Se adună aluatul într-o bilă, se unge cu unt topit şi se acoperă cu un şervet. Se lasă 30 de minute.

3.   Stafidele se înmoaie în apă caldă 20 de minute, iar merele se curăţă şi se taie felii.  În unt topit se căleşte un pic pesmetul.

4.   Aluatul se întinde, se unge cu unt topit, merele se amestecă bine cu stafidele, pesmetul, zahărul şi scorţişoara. Se pun merele într-o parte a aluatului şi apoi se rulează, lipind capetele. Se transferă rapid în tava de copt, se unge cu restul untului topit şi se coace pentru 50-60 de minute.  Se presară cu zahăr, după răcire.

 

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă