Struguri bicolori

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg struguri albi
  • 1 kg struguri negri
  • cuişoare
  • 1 litru apă
  • 400 g zahăr
  • 1 lingurita sare de lămâie

Mod De Preparare

1. Se spală strugurii şi se lasă să se usuce, apoi se separă de ciorchine.

2. Se distribuie boabele de struguri în borcanele pentru compot. Apoi se adaugă câteva cuişoare în fiecare borcan.

3. Se fierbe apa în amestec cu zahărul şi cu sarea de lămâie.

4. Se pune compoziţia în borcane, peste struguri, se închid apoi recipientele şi se sterilizează la 75° C timp de 10-15 minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma