Stufat de miel

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 750 g carne de miel cu os
  • 8 legaturi ceapă verde
  • 5 legaturi usturoi verde
  • 2 linguri bulion
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita condimente pentru miel

Mod De Preparare

Uite cum să prepari un stufat de miel de te lingi pe degete! Să ne bucurăm de legumele verzi, proaspete( pe care ni le oferă primăvara), îmbrăţişând carnea de miel în oală, pe foc.

1. În ulei încins se prajeste pe toate parţile carnea de miel. Se scoate si, în acelasi ulei, se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt.

2. Dupa ce s-au înmuiat, se presara condimentele pentru miel şi oaie si bulionul desfacut cu atâta apa cât sos se doreste a avea în final. Se lasa sa dea un clocot.

3. Într-un vas de cuptor, se aseaza carnea, se pune sosul de ceapa si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Stufat de miel – trucuri de la gospodine

  • Dacă vrei un stufat de miel aromat, presară din belșug mărar și pătrunjel, înainte de servire.
  • Stufatul de miel se servește cu mămăligă caldă.
  • Pentru un gust deosebit, carnea pentru stufat de miel se călește puțin în untură.
  • Firele de ceapă și usturoi trebuie să fie foarte fragede.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.