Stufat de pui – rețeta tradițională

Stufat de pui - rețeta tradițională

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 pulpe superioare pui
  • 6 legături ceapă verde
  • 4 legături usturoi verde
  • 2 lingurițe sare
  • 1 conservă roșii în bulion
  • 1 ceapă uscată
  • 1 legătură mărara sau pătrunjel
  • ulei
  • zahăr
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Stufat de pui – rețetă. Stufatul de pui este varianta mai dietetică a stufatului de miel. Stufatul este un fel de tocăniță (mâncare scăzută) cu carne și verdețuri ce nu lipsește de pe mesele de Paște din zona Munteniei și zona Moldovei.

Numele de stufat provine din grecescul stufato sau din limba italiană stufato.

Cum se prepară stufat de pui după rețeta tradițională 

1. Se prăjesc pulpele de pui în puțin ulei. La sfârșit se pun pe șervete de hârtie pentru elimina excesul de grăsime.

2. În aceeași tigaie se călește ceapa uscată tocată cubulețe. Se adaugă conserva de roșii. Se pune un praf de zahăr pentru a tăia din aciditatea sosului de roșii. Se lasă la călit până ce uleiul se ridică la suprafață.

3. Ceapa și usturoiul verde se taie în bucăți mari (jumătate de deget) și se adaugă peste sosul de roșii și ceapă.

4. Pulpele de pui se adaugă și ele în tigaie. Se condimentează totul cu sare și piper.

5. Se completează cu apă (o cană).

6. Se lasă la fiert până ce usturoiul și ceapa verde s-au înmuiat.

7. Se stinge focul și se adaugă verdeața tocată.

8. Stufatul de pui se servește cald alături de pâine caldă.

Evaluează