Suc de roşii

Suc de roşii

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura ţelină
  • 10 kg roşii foarte bine coapte

Mod De Preparare

Un suc de roșii gustos și ușor de făcut, mult mai bun decât cel cumpărat. Ai nevoie de numai 3 ingrediente pentru această rețetă simplă.

1. Se aleg roşii bine coapte, dacă se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul să fie mai gustos. Se spală foarte bine cu apă rece, se taie în jumătăţi sau în sferturi şi se curăţă de partea albă de la codiţă. Cele care nu sunt bine coapte se dau deoparte sau se alege numai partea bine coaptă din roşie.

2. Se trec prin maşina de tocat la care s-a montat separatorul de roşii (lasă să treacă numai pulpa de roşii şi separă coaja şi seminţele) de două sau de trei ori, astfel încât să se obţină cât mai multă pulpă de roşii, care se colectează într-un castron şi se pune într-o oală cu fundul mai gros.

3. Sucul de roşii astfel obţinut se pune la fiert, cel mai bine pe o placă de fontă pusă deasupra flăcării, împiedicând astfel prinderea sucului de vas sau chiar afumarea. Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn, insistând mai ales pe fundul vasului şi se lasă să fiarbă până scade un sfert din suc sau mai mult dacă vrem să obţinem un suc mai consistent.

4. Se aromează cu frunze de ţelină şi de pătrunjel verde şi se toarnă în sticle, care trebuie să fie foarte bine spălate, uscate şi chiar preîncălzite în cuptorul încins. Se toarnă în porţii mici, având grijă să nu se crape sticlele, apoi se închid ermetic şi se sterilizează, 15-20 de minute. Se acoperă şi se mai lasă o oră în vasul cu apă fierbinte, apoi se scot şi se înfăşoară imediat în şervete groase şi se lasă până a doua zi.

Sticlele cu suc de roșii păstrează într-un loc uscat şi răcoros.

Evaluează
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 vot