Sufleu de conopidă – o rețetă care se prepară foarte repede şi nu necesită multe ingrediente. Alegerea ideală pentru o masă sanatoasă și gustoasă, dar care să nu te țină mult în bucătărie.
Rețetă sufleu de conopidă:
Sufleul de conopidă este unul dintre cele mai gustoase preparate pe care le poți face oricând, într-un timp scurt. În combinație cu brânză, cașcaval și smântână, sufleul capătă un aspect auriu, iar gustul este absolut delicios.
Conopida este leguma vedetă a toamnei, iar pe lângă rețeta de conopidă gratinată, sufleul de conopidă este un deliciu culinar pe care trebui să înveți să îl pregătești acasă.
Mai jos îți spunem rețeta pas cu pas pentru sufleu de conopidă!
Conopida se desface în buchețele mici și se spală. Se pune la fiert într-un vas cu un praf de sare.
După fierbere, se lasă la răcit. Conopida fiartă se așează ordonat într-o tavă pe care în prealabil ai dat-o cu unt.
Într-un vas se bat cele 3 oua și după se amestecă cu smântână.
Se rade brânza, se taie șunca presată de pui (sau orice altă carne pe care o preferi) în feliuțe mici sau cubulețe. Acestea se presară ordonat deasupra conopidei din tavă, după care smântâna se toarnă pe deasupra. Apoi se mai pune puțină brânza rasă pentru a se rumeni frumos la final.
Când cuptorul este încins, pune sufleul de conopidă la foc potrivit și lasă-l pentru aproximativ 30 de minute.
Presară verdeață proaspătă deasupra și rețeta de sufleu de conopidă este gata!
Poftă bună!