Sufleu de cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • 30 g unt
  • 2 linguri smântână
  • 4 ouă
  • muştar dulce
  • sare
  • unt pentru uns formele
Pentru ornat
  • câteva boabe de mazăre
  • ardei gras roşu
  • pătrunjel verde şi morcov ras

Mod De Preparare

1. Cartofii şi morcovul se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb aproximativ 25 de minute în apă cu un praf de sare. Se scurg şi se pasează imediat, cât încă mai sunt fierbinţi.

2. Se adaugă untul şi smântâna şi se amestecă bine. Se înglobează gălbenuşurile şi se condimentează cu sare şi muştar. La sfârşit se pun albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi se toarnă în formele unse cu unt.

3. Se pun la copt în cuptorul bine încins, într-o tavă cu apă fierbinte (nivelul apei trebuie să fie de 2-3 cm). Se lasă până se coc frumos, aproximativ 30 de minute. Se ornează şi se servesc imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.